Najmenej 3 mŕtvi pri streľbe neďaleko univerzity v Texase

14.08.2012 Celý región

College Station 13. augusta (TASR) - Najmenej tri obete si vyžiadala dnes streľba neďaleko areálu univerzity Texas A&M University v meste College Station, ležiacom asi 145 kilometrov severozápadne od Houstonu. Informoval o tom na internete denník Dallas News s odvolaním sa na Jasona Jamesa, hovorcu polície v meste Bryan v štáte Texas.

Podľa Jamesa medzi obeťami sú strelec, jeden zasahujúci policajt a jeden civilista. Niekoľko ďalších osôb bolo hospitalizovaných, vrátane ženy a troch policajtov. Hovorca dodal, že dvaja z nich neutrpeli zranenia "pri prvom kontakte" so strelcom.

Okolnosti streľby sú zatiaľ nejasné a situácia je stále chaotická. Podľa miestnej televízie WFAA-TV začal páchateľ strieľať na policajta, ktorý neskôr zomrel v momente, keď mu išiel doručiť oznámenie o vysťahovaní.

K dnešnému incidentu došlo len osem dní po tom, čo bývalý vojak zastrelili v sikhskom chráme v Oak Creeku šesť ľudí a následnej spáchal samovraždu. V piatok 17. augusta uplynie mesiac od vyčíňania strelca, ktorý v kine na predmestí Denveru zabil 12 ľudí.
 

Vyberte región